Hjem / SISTE NYTT / INFORMASJON VEDR. UTSKIFTNING AV HEIS I T21 OG SCHWGT. 10

  • Evija Izaka
  • 68 Views
  • 0 kommentarer
  • Ingen tagger

UTSKIFTNING AV HEISER I TØYENBEKKEN 21 (2 STK.) og SCHWEIGAARDS GATE 10 (1 STK.)

 

Heisprosjektet i Tøyenbekken og Schweigaardsgate 10 nærmere seg oppstart. Det ble tidligere innkalt til informasjonsmøte for alle leietakere (fredag 27.03.2015, kl 08:30). Og i tillegg er det gått gjennomgang og befaring med direkte involverte parter. På møtet var det ikke så mange som møtte opp, men det forsøkes her å gi en oppsummering av hvordan prosjektet vil forløpe.

Omfanget av heisprosjektet ble gjennomgått og følgende ble informert;

1. Vareheisen i Tøyenbekken 21 skiftes først. Arbeidet starter opp uke 12 (16.03.15) og vil pågå til uke 24 (12.06.15).

2. Personheisen i Tøyenbekken vil bli alternativ heis i denne perioden. Dette vil merkes tydelig, slik at det ikke er tvil om hvilken heis som er i drift.

3. Personheisen (glassheis) i Tøyenbekken 21 startes på først når vareheisen er ferdig. Arbeidet starter opp uke 26 (22.06.15) og vil pågå til uke 35 (28.08.15).

4. Heisprosjektet i Schweigaards gate 10 vil gå parallelt (forskjøvet 2 uker) med personheisen i Tøyenbekken. Arbeidet vil starte opp uke 24 (08.06.15) og vil pågå til uke 33 (14.08.15).

5. Det første som gjøres i prosjektene i Tøyenbekken er at det lages tette kasser (brannklasse) foran hver etasjedør. Dette er det flere årsaker til. Blant annet for hindre evt mulig brannspredning (det skal dog ikke være fare for brann), hindre støv, hindre lyd, og minske forstyrrelser generelt. En annen viktig årsak er sikkerhet. Eksisterende heisdører vil bli fjernet og det er dermed et «åpent hull» inn i sjakten. Den tette kassen vil være utstyrt med solid dør og lås. Det vil bli merket tydelig hva som er farene innenfor dør. Dette vil pågå ca. en uke pr anlegg.

6. Påfølgende uke vil eksisterende heisanlegg bli revet 100 %, kjørt bort og destruert.

7. Det neste som skjer er montering av føringer og heismaskin. Det vil bli en del boring i betong som kan støye en del.

8. Kommende uker vil dører monteres. Dette vil også medføre noe boring i betong. Denne første perioden av hver heis vil være den verste i prosjektet. Etter dette vil støyet være mer periodisk og ikke så sjenerende.

9. Prosjektene er omfattende og vil kunne medføre noen utfordringer ifht vertikaltransport for dere, men det gjøres så mye som mulig ifht å få dette til å gli så smidig som mulig.

10. Disse arbeidene er søknadspliktige. Det foreligger igangsettingstillatelse før oppstart og arbeidstilsynet varsles om pågående arbeider.

Underveis i prosjektet vil vi avholde byggemøter jevnlig samt at det vil bli avholdt vernerunder. Sikkerheten vil bli ivaretatt i aller høyeste grad. Det ønskes også løpende kontakt/ dialog med dere som er en berørt part, slik at vi kan få til et så smidig prosjekt som mulig.

Ta gjerne kontakt med prosjektleder dersom spørsmål.

Christian Helle
HeisConsult AS
Mobil: 908 03 180
E-post: christian@heisconsult.no

 

 

SISTE PROSJEKTER