Hjem / SISTE NYTT / GRAVEARBEIDER UTENFOR SCHW.14 & T21

  • Evija Izaka
  • 70 Views
  • 0 kommentarer
  • Ingen tagger

Vi har mottatt mange klager og spørsmål angående gravearbeider utenfor Schweigaards gate 14 & Tøyenbekken 21.

Arbeidene som utføres nå er forberedende arbeider med utkobling av Grønland pumpestasjon. Spillvann og forurenset overvann skal nå føres til Bekkelaget renseanlegg via et nytt spillvannsrør som ligger i Tøyenbekken. Arbeidene er i forbindelse med Midgardsormprosjektet til Vann- og Avløpsetaten (Oslo Kommune) som  vil gi renere vann i Akerselva og i Bjørvika.

På grunn av plasseringen av  gamle rør og kummer som skal kobles til Midgardsormen må det spuntes helt inntil eksisterende byggs veggliv. Her brukes det spesialutstyr og deling av spuntnålene pga den lave høyden under bygget. Spuntveggen innerst mot bygget er planlagt ferdig utført i løpet av kommende uke. Resterende spuntarbeider vil dog ikke være ferdig før i løpet av mars. Videre vil det foregå arbeider i Tøyenbekken med støping av nye kummer samt omkoblinger frem til sommeren 2014. Etter at arbeider er utført vil den gamle pumpestasjonen rives.
Vann- og Avløpsetaten (VAV) planlegger med at Tøyenbekken er reasfaltert og istandsatt til sommeren 2014.

VAV beklager ulemper som dette medfører alle berørte leietakere.

I løpet av uke 8 blir det foretatt støymåling hos berørte leietakere slik at det kan vurderes om arbeider går utover det nivå som menes å være tillatt.

Vi kommer tilbake med mer informasjon så snart støymåling er foretatt.

SISTE PROSJEKTER