Hjem / NYTTIG INFO / BRANNVERN / IK-BRANN

ik

Arbeidsmiljølovens forskrift om internkontroll stiller krav til alle foretak om oppfølging av helse-, miljø- og sikkerhetstiltak for egen virksomhet. Samtlige brukere av Galleriet Oslo har således selv ansvaret for at arbeidsforholdene for sine ansatte er i henhold til lovens krav.

Sameiet Galleriet (OBOS Basale AS) har ansvar for utførelse av den årlige brannøvelsen samt gjennomføring av den årlige gjennomgangen/ opplæringen med leietakers brannansvarlige. Videre er det brannansvarlig hos leietakere som har ansvar å påse at samtlige ansatte i virksomheten kjenner til instruksene som gjelder eiendommen dere leier lokaler i. Forvalter av eiendommen har også ansvar for årlig dokumentert kontroll av brannalarmanlegg, nødlys, heiser, rullebånd, manuelt slokkeutstyr, el-anlegg og ventilasjonssystemer. Tekniske anlegg innenfor leieareal er, om ikke annet er avtalt, leietakers ansvar.

OBOS Basale AS har på vegne av Sameiet Galleriet inngått en avtale med Firesafe AS på kontroll av utførte IK-runder i leietakers lokaler. Kontrollrundene i egne lokaler skal gjennomføres en gang pr. måned. Firesafe vil kontrollere at dette blir utført 1 gang pr. kvartal. Dersom det er ønskelig, kan utfylte skjemaer sendes til brannvernleder (Firesafe AS, v/ Stig Eilertsen) månedlig. 

OBOS Basale AS har sammen med Firesafe AS utarbeidet en sjekkliste som leietaker kan bruke i forbindelse med gjennomføring av kontrollrunder i egne lokaler. Dersom leietaker har egne rutiner som fungerer og ivaretar samtlige krav fra myndighetene (Internkontrollforskriften og FOBTOT) kan disse brukes på lik linje som de forvalter har laget.

Samtlige leietakere på Galleriet Oslo er pliktet til å utarbeide en risikovurdering av sin egen virksomhet (ref. §12 i forskrift om brannforebygging, datert 1.1.2016). Denne må gjennomgås/ revideres minst 1 gang årlig. En kopi av risikovurderingen må leveres til forvalter av eiendommen.

 

Her finner du sjekklisten til bruk av internkontroll hos leietakere.

 

MER OM AKTØRENE