Hjem / NYTTIG INFO / BRANNVERN / FORBUD MOT BRUK AV LEVENDE LYS

levende-lys

Brannstatistikk de siste 20 år viser at nær halvparten av alle branner i Norge starter som følge av bar ild, herunder levende lys. Forbud mot bruk av levende lys er således et enkelt og effektiv brannforebyggende tiltak som skal følges opp av alle brukere/ leietakere på Galleri Oslo. Store deler av eiendommen har fått et nytt brannvarslingsanlegg som er mye mer stabilt enn det gamle, men samtidig er betydelig mer sensitiv når det gjelder svart røyk (den som kommer, for eksempel, når stearinlys blir slukket). Slukking av lys kan fort utløse brannalarmen.

Siden 2014 har Styret sammen med driftspersonellet vedtatt at det skal innføres forbudt mot bruk av levende lys på hele Galleri Oslo. Batterilys kan erstatte levende lys. Slike lys finnes i mange fasonger, og kan trygt brukes til å skape samme stemning som levende lys.

Vi gjør oppmerksom på at bruk av levende lys er strengt forbudt i lokaler til Galleri Oslo. Eventuell brudd på denne ordensregelen kan medføre økonomiske konsekvenser i form av faktura som sendes til ansvarlig leietaker.

MER OM AKTØRENE