Hjem / UTBEDRING AV SETNINGSKADER

Deler av Galleri Oslo har over en lang periode fått større setningsskader. Disse setningene har i forbindelse med byggeaktiviteter i området eskalert de siste årene. Endringer har underveis blitt fulgt opp av Multiconsult AS.

Fra bygget var nytt, har setningsskadene nå blitt så store at det har vært nødvendig å utføre tiltak for å sikre at bygget vil fungere trygt fremover. På bakgrunn av at man i 2015 fant ut at bygget ikke krummer seg som tidligere antatt, men i stedet har en vertikal bevegelse jevnt over i alle etasjene, var det behov for å gjennomføre det samme tiltaket på søylene også i 1. og 2 etasje. I løpet av 2016 ble det montert ytterligere 20 stk. klaver i 1. og 2. etasje. I tillegg til dette ble også skadene i akse 30, Schweigaards gate 14 utbedret (konstruksjonen i 1. og 2. etg. ble frigjort). Lukking av de mest akutte avvik er ferdigstilt.

I slutten av 2016 utarbeidet Multiconsult et notat vedr. vurdering av setningsutviklingen. Konklusjonen er at i løpet av de siste månedene har setningsutviklingen stabilisert seg. Setningshastigheten har vært tilnærmet uendret. Tett oppfølging av utvikling av setningsskader et fokusområde for drift og Multiconsult. I løpet av 2017 vil det bli satt ut ytterligere målepunkter (i Galleriet Vest og glasstaket).

Ta kontakt med driftspersonellet på bygget dersom dere oppdager nye sprekker i deres lokaler eller i fellesareal.

Eventuelle spørsmål rundt gjennomførte tiltak eller andre ting i forbindelse med dette prosjektet kan rettes til teknisk forvalter Evija.

SISTE PROSJEKTER